Maagiline kliima

MAAGILINE KLIIM

Montefeltro territoorium ja eriti Monte Cerignone on ideaalne mikrokliima allikas kohvi küpsemiseks ja mõlemad on tuntud oma looduslike ilude poolest.

Keegi ei arvanud, et see kliima võib toorkohvi valmimisele nii hea kvaliteedi tuua.

Kuid nagu kõik juhuslikult tulevad asjad, kasvab ka meie ilusast avastusest rikkam kohv.

Laevareisi ajal neelab see taimne toode, mida kasvatatakse kodumaal tuhandete ja tuhandete kilomeetrite kaugustel kõrgustikel, märkimisväärses koguses soolast niiskust.

Vähemalt 40 päeva möödudes hoitakse toorkohvi spetsiaalsetes keldrites ja siin saavutatakse niiskuse ja temperatuuri osas ideaalne tasakaal; selles nn hingamisfaasis saame stabiilse toote, eriti espresso jaoks: kreem on sametine ja kompaktsem.

Pealegi, kui röstimisprotsessi käigus kohviubad jahutusmahutisse satuvad (olles kõrge temperatuuri jaoks poorsed), ei ima nad täiendavat niiskust ja pakendatakse seejärel niiskusesisalduseni, mis on lähedal 0.

Loodusliku oksüdeerumise põhjustab tavaliselt hapniku ja niiskuse koosmõju, nii et antud juhul on seda tõesti raske provotseerida.